вівторок, 6 лютого 2018 р.

Самотня леді


Нещодавно в Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка відбулася вистава «Самотня леді» за мотивами російського драматурга Ігоря Афанасьєва, в перекладі письменника Василя Неволова, заслуженого діяча мистецтв України. В головній ролі – Галина Яблонська, народна артистка України. В камерній залі театру не було жодного вільного місця. Шанувальники таланту пані Галини прийшли не тільки подивитися виставу, а ще й привітати артистку з її ювілеєм – 90-річчям від дня народження.
Галина Гілярівна Яблонська служить в храмі мистецтва 67 років. Далекого 1951, коли дівчині було 23 роки, вона увійшла в трупу театру, в якому на той час працювали видатні діячі культури Гнат Юра, Наталія Ужвій, Поліна Нятко та інші.
Присутність на сцені Галини Яблонської, її колег по цеху Олександра Печериці та Анастасії Добриніної у виставі «Самотня леді», настільки захоплює та вражає, що забуваєш про всі умовності театру, про сьогодення і разом з головною героїнею Лесею Богданівною живеш її життям, а добрі вчинки та настанови самотньої жінки сприймаєш з повагою та довірою. Хвиля емоцій наповнює душу, викликає почуття вдячності за людяність героїні, її гідність та порядність. Насправді високе мистецтво театру, воно сіє в серці глядача вічне – любов і добро! Саме за роль Лесі Богданівни в мелодрамі «Самотня леді» пані Галина одержала мистецьку премію «Київ» у 2014 році.

Міжнародний фонд імені Павла Глазового щиро вітає члена Фонду – вельмишановну Галину Гілярівну з ювілеєм! Творча діяльність артистки є прикладом самовідданої праці та професійного зростання. Багато років Галина Яблонська працює з молоддю
та виховує її любити і шанувати українське Слово.
Бажаємо Галині Гілярівні невичерпної енергії, творчої наснаги на благо України та її світлого майбутнього.
                  
                            Хай квітне доля у роках прекрасних,
                            Життя приносить радість і любов.
                            Мир і здоров’я, злагоду і щастя,
                            Многая літа знов і знов!
                                                                                          З повагою, Тетяна Димань,
заслужений діяч естрадного мистецтва України.
м. Київ, 2018.

Немає коментарів: