четвер, 8 лютого 2018 р.

Творча зустріч в Ромнах


На початку останнього місяця зими в Ромнах, що за 100 км. від Сум, в місцевому Будинку культури відбувся поетичний вечір, особливим гостем якого був Григорій Єлишевич – поет-гуморист, письменник, лауреат Всеукраїнської літературно-мистецької премії імені Степана Руданського. Письменник живе в Сумах – обласному центрі, що на Слобожанщині. Він член НСПУ, НСЖУ, Міжнародного Фонду імені Павла Глазового, Почесний житель Великої Чернеччини. 
Г.Л. Єлишевич – ініціатор відродження обласного, а з 2013 року Всеукраїнського фестивалю «Вишневі усмішки» на честь славетного гумориста Остапа Вишні (Губенко), який народився в місті Грунь, Охтирського району на Сумщині.
На поетичному вечорі в Будинку культури крім презентації книги «Гумористичний літопис»,
яка рік тому була відзначена премією С. Руданського, шанувальників літературного слова приємно вразили пісні в авторському виконанні. Доля щедро обдарувала відомого письменника талантами. Цьогоріч пан Григорій відзначає 25 років пісенної творчості.
Як і неперевершений сміхотворець Павло Глазовий, Григорій Єлишевич закінчив педагогічний інститут і знайшов себе в гумористиці.
Спочатку друкувався в місцевих газетах, потім в журналі «Перець». Весь час активне творче життя кличе пана Григорія в дорогу, бо шанувальники творчості запрошують на зустрічі по всій Україні.
Микола Гоголь писав: «Поети беруться не звідки ж через моря, а виходять зі свого народу. Це – вогні, що з нього ж вилетіли, передові вісники сил його».
Бажаємо Григорію Єлишевичу – віснику поетичного слова, мудрому вчителю і знаному сміхотворцю, нових незабутніх зустрічей. Хай не згасає в його серці натхненний творчий вогонь!
З повагою, Тетяна Димань, 
заслужений діяч естрадного мистецтва України.

Немає коментарів: